Softshell jas verschillen met...

Softshell jas verschil met.....

Wat zijn de verschillen tussen een softshell jas en overige beschermende jassen?

Wij vergelijken vooralsnog 2 andere soorten jassen.

* Softshell jas vergelijken met fleece jas

* Softshell jas vergelijken met hardshell jas

Overigens kunt u bij Hanova Textiles veel soorten jassen kopen. Van een softshell jas, een regenjas, een fleece jas tot een hippe gewatteerde jas.

Hanova Textiles levert jassen aan de consument en het bedrijfsleven.

Ook voor het bedrukken van alle soorten kleding en jassen

Bij ons shopt u voordelig, vetrouwd en veilig via onze vele webshops.

Softshell jas versus fleece jas.

Zowel een fleece jas als een softshell jas kan worden gedragen tijdens actieve inspanningen buiten, aangezien beide kledingstukken bescherming bieden tegen de kou. Beide jassen kunnen bijna het gehele jaar worden gedragen onder verschillende weersomstandigheden.

Afhankelijk van uw eigen voorkeur, de weersomstandigheden en de gelegenheid waarvoor de jas nodig is, kan gekozen worden voor een fleece - of softshell jas.

Wat is een fleecejas? Overigens kunt u een groot assortiment Fleece kopen op onze fleece webshop.

Het woord fleece is afkomstig uit het Engels en betekent letterlijk vertaald niets anders dan ‘vacht’. De bedoelde fleece is echter met name gemaakt van kunstvezels. De fleece stof is erg populair geworden vanwege het gevoel en de functionaliteit. Er zijn veel overeenkomsten.

Het fleece materiaal is licht, zacht, comfortabel, warm en ademend en u kunt er daarom ook goed in functioneren. Fleece stof is echter minder geschikt bij nattigheid.

Verschil softshell jas en fleece jas: Het grootste verschil zit in het feit, dat een softshell jas waterafstotend is. Een softshell jas is meestal ook lichter, dunner en comfortabeler om te dragen.

Hardshell en/of regenjacks versus softshell jas

Een softshell jas biedt u bescherming tegen regen, wind en kou.

Bij extreem lage temperaturen en/of omstandigheden, of bijvoorbeeld bij voortdurende regenval, biedt een softshell jas te weinig bescherming.

Wat is een hardshell jas of regenjack?

In eerste instantie is een regenjack een jack dat u tegen extreme regenval beschermt. Het jack is waterdicht.

Bij langdurige en heftige regenval voldoet in dit geval alleen een echt regenjack of hardshell jas. Uiteraard hebben deze jassen ook verschillende gradaties.
Een hardshell jas of regenjack geeft u werkelijke bescherming tegen heftige regen en bovendien zijn de meeste jassen ook nog eens winddicht. Vaak zijn deze jassen anders uitgerust en hebben ze ook een capuchon.

De buitenkant is van een hardere stof en minder flexibel dan bij een softshell jas. Veelal zijn de wat betere merken wel ademend, wat weer prettig is voor de gebruiker.

Verschil tussen een softshell jas en een hardshell jas: De softshell jas is duidelijk veel flexibeler en comfortabeler. Waar een softshell jas wat ruimer in de maat kan worden genomen, dient een regenjack of hardshell jas beter op maat te zijn, omdat er vaak ook kleding onder wordt gedragen, zelfs mogelijk een softshell jas.

Een hardshell jas of regenjack is vaak puur functioneel, terwijl een softshell jas multifunctioneel is. Een hardshell jack is waterdicht en een softshell is waterafstotend. Een softshell jas biedt u ook meer warmte en is vaak meer ademend dan een puur regenjack.

Conclusie, een softshell jas is waterafstotend en u moet het wel heel erg bont maken, wil je in deze jas echt nat worden. De jas is winddicht en ademend, waardoor uw lichaamstemperatuur onder controle blijft.

Bovendien is de jas makkelijk te vervoeren en is hij zeer flexibel. U kunt zich er makkelijk in bewegen, ongeacht de activiteiten die u met de softshell jas uitvoert.

Tenslotte kunt u een softshell jas gedurende het gehele jaar dragen.