Softshell jas, oorsprong softshell

Softshell jas, oorsprong en gebruik softshell

De softshell jas kent zijn oorsprong in de wintersport en de bergsport, zowel bij het bergbeklimmen als bergwandelen en/of outdoor activiteiten.

Men wilde voldoende bescherming tegen de kou, wind en regen, maar men wilde wel voldoende bewegingsvrijheid overhouden om goed te kunnen bewegen.

Door intensief bewegen gaat men transpireren en daarom moest de gebruikte stof ook voldoende kunnen ademen, zonder dat het lichaam zou kunnen afkoelen.

Uiteindelijk is de softshell jas ontworpen, een jas die tegemoet kwam aan al deze wensen.

Koop uw softshell jas bij Hanova Textiles.

Shop vertrouwd, veilig en voordelig op al onze kleding webshops.

Een softshell jas is winddicht, ademend, compact, duurzaam, sneldrogend, makkelijk te reinigen, comfortabel én kan een regenbui makkelijk weerstaan.

Een softshell jas kan een regenjack vervangen, zeker bij normale omstandigheden en is bovendien makkelijker te vervoeren.

Een softshell jas is gemaakt van stretchstof, die aan de binnenkant is afgewerkt met een zachte, isolerende laag. Een coating aan de buitenkant moet ervoor zorgen, dat water er snel vanaf parelt. De gradatie voor het waterafstotende vermogen wordt bepaald door de waterkolom dichtheid. Hoe hoger deze is, des te groter is het vermogen om langer droog te blijven.

De jas is ademend én winddicht tegelijk en kan daardoor onder een groot aantal weersomstandigheden worden gedragen, waardoor u minder vaak van kledingstuk hoeft te wisselen.

De softshell jas werd niet alleen ontdekt voor de sport, maar vanwege de multifunctionaliteit ook voor andere doeleinden. Daarom is de softshell jas in korte tijd ook erg populair geworden.

Indien u de softshell jas casual gebruikt, kunt u zich naar behagen kleden en heeft u verder geen advies van ons nodig.

Graag willen wij u wel attenderen op het meer-lagen principe bij buitenactiviteiten. De professionals worden geadviseerd en wij proberen u te adviseren. Als u gaat wandelen of fietsen kunt u overwegen om u op deze manier te kleden. De beste manier om zich te kleden bij inspanningen buiten is met het zogenaamde kleding meer-lagen systeem. Dit principe is samengesteld uit drie kledinglagen en kunt u ook terugvinden op onze gespecialiseerde thermo ondergoed en kleding webshop.

Bij deze opzet speelt de softshell jas een belangrijke rol.

Laag 1: De eerste laag staat in direct contact met onze huid. Daardoor is het belangrijk dat deze laag transpiratie snel naar buiten afvoert, zodat u droog en warm blijft. Bij het beoefenen van actieve sporten of buitenactiviteiten adviseren wij thermo ondergoed. Een selectie van ons thermo ondergoed treft u aan op deze webshop.

Laag 2: De tweede laag moet ons tegen de kou beschermen en het eventuele transpiratie vocht verder afvoeren. Stoffen die vocht opnemen, zoals katoen, zijn af te raden. Afhankelijk van uw activiteiten kunt u fleece of thermo onderkleding kiezen.

Laag 3: De derde en laatste laag moet ons beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals wind, regen of sneeuw. Bij wisselvallig en geen extreem weer is uw softshell jas ideaal om als derde kleding laag te dienen.